Elismerés

2022.06.09. 14:19

Emléktáblát avattak Erdélyi Éva úszó egykori lakóhelyénél Egerben

Emléktáblát avattak Erdélyi Éva, egri úszó olimpikon tiszteletére a Lájer Dezső utcában csütörtökön.

F. V. E.

Kovács Cs. Tamás és Kovács Klaudia

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 Az eseményen Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Minczér Gábor, Eger alpolgármestere is köszöntötték a résztvevőket, s méltatták a sportolót.

– Erdélyi Éva tízszer volt magyar válogatott, számos hazai és nemzetközi versenyen vett részt, és 1964-ben a tokiói olimpián is képviselte hazánkat és megyeszékhelyünket a csapatával – jegyezte meg Minczér Gábor a méltatásában.

Az úszónőről 2010-ben utcát is elneveztek Egerben. Most lánya, Kovács Klaudia, egri származású, többszörös díjnyertes hollywoodi rendező és Kovács Cs. Tamás képviselő kezdeményezésére helyezték el az emléktáblát a Lájer Dezső utca 17. címen, ahol Erdélyi Éva egykor élt és nevelkedett.

– Egyszerre vagyok izgatott és boldog az emléktábla avatás miatt, s nagyon meghatódtam. Mindenkinek köszönöm, aki segítette ezt az eseményt. Úgy gondolom, ez elindíthat egy olyan folyamatot Egerben, hogy más olimpikonokat is elismerjenek, s nemcsak férfiakat, hanem nőket is – mondta el portálunknak Kovács Klaudia. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában