Testületi

2022.06.24. 09:25

Közpénzbe kerül minden apci kóbor kutya

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen több fontos témát érintett a grémium.

K. B. L.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Elhangzott, hogy ismét van lakója a falu orvosi szolgálati lakásának, miután dr. Császi Andrea állandó helyettesítőként végzi a háziorvosi teendőket. Juhász István polgármester ezzel kapcsolatban kiemelte, a doktornő a praxist ugyan nem vásárolta meg, de miután odaköltözött, a betegellátás és helyi lakosság szempontjából nincs különbség, teljesértékűen látja el a betegekkel kapcsolatos feladatokat. A rendelési idő naponta három órára terjed ki. A helyben lakás kérdése azért is fontos, mivel a Hatvani járásban mindenhol jelentős gond az, hogy üresen maradnak a praxisok és csak jelentős kedvezményekkel lehet a házi- vagy gyermekorvosi feladatokra egészségügyi szakembereket találni. 

A folyamatban lévő vagy közelmúltban lezárult beruházásokkal kapcsolatban a polgármester kiemelte, megépítették azokat a fekvőrendőröket, melyek a Petőfi és a Fő utca forgalmát lassítják, így biztonságosabbá vált az iskola és az óvoda környezete. Saját erős beruházásként a Kossuth utcában parkolókat alakítottak ki, a temetőben pedig aszfaltos utakat építenek a különböző parcellákat elválasztó területekre. A Magyar Falu Program keretében közel négymillió forintból az Orgona utcában a járda építése befejeződött a héten, így ezt már birtokba vehették az ott lakók. 

Az ebrendészi feladatokat továbbra is a Karancs Kutyamentő Alapítvány látja el, viszont új szerződést kell velük kötnie a polgármesteri hivatalnak a szervezettel, illetve az azt fenntartó salgótarjáni önkormányzati társasággal. Juhász István elmondta, az év elejétől kötelező feladat teljesítése jelentős anyagi terhet ró az önkormányzat költség­vetésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában