Jótékonyság

2022.06.12. 09:27

Újra lesz MosolyTáska Heves megyében is

B. K.

A diákok örülnek majd az adománynak

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén június 23-ig gyűjtik a használt iskolatáskákat az ország minden általános iskolájában a rászoruló gyerekek megsegítésére – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-vel. 

A MosolyTáska akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló diákoknak. A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még nem használt írószerekkel, füzetekkel vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának – fűzték hozzá. 

A kampányban a szervezők arra törekednek, hogy a gyűjtés arra ösztönözze a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás is természetes része legyen az életüknek. Egy új tárgy vásárlása ne csupán pénzügyi döntés legyen, hanem alkalom egy náluk nehezebb helyzetben élő társuk támogatására – írták. 

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary 2021-ben szervezék meg az első ilyen lenevezésű akciót, amelyben 1300 iskolatáskát ajánlottak fel a gyerekek rászoruló társaiknak. A szervezők arra kérik a szülőket és a diákokat, hogy olyan tiszta, jó állapotban lévő táskát ajánljanak fel, aminek ők is örülnének. Az adományokat a kapcsolattartó tanárok dobozokba helyezik, melyeket a csomagküldő cég szállít el a Máltai Szeretetszolgálat raktárába. 

A máltai munkatársak a nyár végén olyan gyerekeket ajándékoznak meg, akiknek szülei nem tudnak új iskolai felszerelést vásárolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában