Elismerés

2022.08.19. 13:52

Rangos állami kitüntetéseket kaptak Heves megyei polgárok

Az államalapítás ünnepén többeket kitüntettek Heves megyéből is.

HEOL

Weisz Péter

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából életútja, szakmai munkássága, egyházközi tevékenysége elismeréseként Novák Katalin  köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje  kitüntetést adományoztat Weisz Péternek, a Bugát Pál Kórház főigazgatójának.  Az elismerést  Weisz Péter az augusztus 19-én Budapesten, az államalapítás napja alkalmából a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben rendezett központi ünnepségen  vette át – tájékoztatta portálunkat T. Bokros Mária, a Bugát Pál Kórház sajtóreferense.

– Továbbá, augusztus 20. alkalmából a belügyminiszter Elismerő Oklevél Miniszteri Elismerést adományozott Csengeri Árpádnak, a Bugát Pál Kórház dolgozójának, aki kitüntetést az augusztus 18-án, a fővárosban tartott ünnepségen vette át.  Csengeri Árpád két évtizede munkatársa a Bugát Pál Kórháznak. Végzettsége révén a műszaki osztály csapatát erősíti. Precíz szakértelmét, szorgalmát, a feladat megoldását preferáló hozzáállását a gyógyító terület is nagyra értékeli, hiszen a megjavítandó műszerek, eszközök a keze alatt „meggyógyulnak”. Nyílt, őszinte természete, a közösségért mindig tenni akaró gondolkodása hosszú időn át az érdekképviselet vezetésére predesztinálta. A konfliktusokat vállaló magatartása soha sem volt öncélú, mindenkor a kórház munkatársainak érdekében szólt. Értékrendje, szilárd moralitása a munkabéke megőrzését biztosította az intézményben – tette hozzá T. Bokros Mária.

Mint az MTI beszámolt róla, dr. Turchányi Béla, László, Batthyány-Strattmann László-díjas sebész, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszékének egyetemi docense, volt tanszékvezetője, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Invazív Mátrix Osztályának traumatológia-ortopédia vezető főorvosa Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat díjat kapott a pénteki ünnepségen a Pesti Vigadóban, ahol  Vitályos Eszter és Hoppál Péter, a tárca kulturális államtitkára adta át az elismeréseket.

A Népművészet Ifjú Mestere kitüntetésben részesült Verebélyi Balázs, hímző, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem ügyintézője, akinek  Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban adta át az elismerést. 

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozták Szinyei Andrásnak, Hatvan alpolgármesterének, volt országgyűlési képviselőnek a város értékeinek feltárását és megőrzését segítő tevékenysége,  valamint a helyi közéletben több évtizeden át végzett tevékenysége elismeréséül.

Nagy Zsolt, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitányának a Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozatát adományozták több mint három évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül.

A büntetés-végrehajtási szervezet állományában több mint két évtizeden át végzett kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Penderikné Karanyic Gréta, büntetés-végrehajtási alezredes a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Büntetés-végrehajtási Osztály vezetőjének a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát adományozták.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta továbbá dr. Solti Béla ornitológus, a gyöngyösi Mátra Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa részére, a madártan és a madárcsonttan kutatása terén elhivatottan végzett munkája elismeréseként.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában