Díjemelés

2022.10.30. 15:32

Drágábban étkezhetnek az óvodások és bölcsődések Gyöngyösön novembertől

Az élelmiszerek árának drágulása indokolja díjak emelkedését.

Sz. Sz. I.

Drágul a menza

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A képviselő-testület csütörtöki döntése alapján november elsejétől emelkedik az étkezés díja a gyöngyösi bölcsődékben, a családi bölcsődében és óvodákban a mátrafüredi tagóvoda kivételével, adta hírül az önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint drágul továbbá a menza az Északi Agrárképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban is. Ezen intézmények esetében ugyanis a saját konyhákban elkészített ételt fogyasztják a gyerekek. 

A többi intézményben, így a mátrafüredi tagóvodában és az iskolákban, amelyekben a Mátra Party Kft. szolgáltatja az ételt, már szeptember elsején megemelkedtek a díjak. A grémium az alapanyagárak növekedése miatt a nyersanyagnormák és a térítési díjak húsz százalékos emeléséről határozott. Magasabb lesz a bölcsődékben a gondozás díja is, amely az energia drágulása miatt a jelenlegi napi 250 forintról 350 forintra nő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában