Hangtálak

2022.11.12. 08:49

A figyelemzavaros gyerekek számára is megoldás lehet a hangterápia

Hangpacsi néven szerveznek gyerekeknek hangterápia és vezetett relaxáció foglalkozást november 15-én, kedd délután fél 5-kor. A kiscsoportos foglalkozást a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban tartják.

B. D.

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri könyvtár a közösségi oldalán számolt be az eseményről, aminek célja, hogy bevezesse a 4 és 11 év közötti gyerekeket a hangok és a rezgések világába. A kiscsoportos közegben a hangtálakkal való játék növeli a kreativitást, fejleszti a hallásfigyelmet és az önfegyelmet. A hangokkal történő ellazulás pedig csillapítja a belső nyugtalanságot, s egyedi módon segíthet a figyelemzavaros gyerekeknek is.

A kicsik nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami segíti a motorikus fejlődést, a mozgáskoordinációt, valamint a beszéd-, írás- és olvasási problémák javítását. Jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre is, illetve elősegíti az összpontosítást. A foglalkozás során megismerkednek a gyerekek tibeti hangtálakkal, a zeneterápiás hangszerekkel, s megtanulják őket használni a megadott feladatokban. A zenés eseményt Pataki Marianna, a Hangpancsi vezetője, hangterápia vezető tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában