Jegyzet

2022.11.03. 10:07

Évszakok

Minden évszaknak megvan a maga varázsa.

Bíró Daniella

Minden évszak más, és mindegyik különleges a maga módján. Éppen ezért az emberek is különféleképpen vélekednek a szezonok változásairól. Azonban számomra a legszebb és legmotiválóbb időszak a tavasz. A kopár fák ekkor kezdenek el kirügyezni, majd virágba borulni. Az elsárgult fű újra életre kel, és zöld színben kezd pompázni, a ködös, borús idő végre átvált napsütéses változatra. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy a természettel együtt teljesen megújul, a jó idő pedig mindenkit jókedvre derít. 

A nyár emlékeink szerint mindenki számára a szabadban töltött izgalmas programokat és a pihenést jelenti. A legtöbben ekkor mennek nyaralni, strandolni, fagylaltozni. A hosszú éjszakákat felváltják a hosszabb nappalok, amelyekkel együtt eljönnek az esti grillezések, bográcsozások, baráti és családi összejövetelek, valamint a hosszú séták. 

Őszi születésű vagyok, mégsem szeretem annyira ezt az évszakot. Bár a csodálatos színei és a különleges hangulata, a forró teázások, illatos gyertyák olykor magukkal ragadnak, de számomra mégis az elmúlást jelenti ez az időszak. 

A tél az ünnepekről, a családról, az összetartozásról szól. A legszebb az, amikor fehérbe burkolózik a természet, a séták vagy a szánkózás alkalmával ropog a hó a talpunk alatt. A hangulata csodálatos, ilyenkor előkerülnek a finomabbnál finomabb ételek és sütemények, a házak pedig feldíszítve és kivilágítva várják az ünnepeket. Mindannyiunk örömére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában