Útburkolat

2022.12.14. 17:50

Majdnem végig jó már a mikófalvi út, 700 méter felújítására még várni kell

Ünnepélyesen átadták az Egercsehi – Mikófalva összekötő út felújított szakaszait szerdán délután.

T. B.

Átadták az utat: Sivák László, Fónagy Gergely és Horváth László

Forrás: Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

 Ahogyan azt Sivák László, a Magyar Közút Zrt. Megyei fejlesztési osztályvezetője elmondta, legutóbb két helyszínen 1,8 kilométernyi utat újítottak föl európai uniós támogatás segítségével, 149 millió forintból. A beruházáshoz 2200 tonna aszfaltot használtak föl, kopóréteget és ahol szükséges volt, javítást kapott az út. Rendbe tették a padkát és tartós útburkolati jellel látták el az úttestet. A teljes útszakasz egyébként 10,6 kilométer hosszú, és még 700 méternyi szakasz vár felújításra, ahol két hidat is renoválni kell. Ennek költsége 180 millió forint lenne, várják azt, hogy a pénz rendelkezésre álljon.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, ez egy régi adósság volt. Mikófalva és Egercsehi térségében nagyon rossz állapotban voltak az alsóbb rendű utak, pedig az itt élők megérdemlik, hogy biztonságosan, kényelmesen tudjanak közlekedni. Nagy öröm, hogy a térségben számos utat sikerült felújítani, újjáépíteni, ezt is. Szerinte megérte türelmesnek lenni és küzdeni, a maradék hétszáz métert más forrásból kell elkészíteni, jövőre lehetséges lesz majd a munka elvégzése.

Fónagy Gergely mikófalvi polgármester szerint ezzel a közel két kilométeres szakasszal is több évtizedes probléma oldódott meg, örülnek, hogy jó úton járhatnak. Köszönte az országgyűlési képviselőnek, hogy eljutottak idáig. Mint mondta, az út utoljára az 1990-es években kapott kopóréteget. Ígéret van arra, hogy meglesz a pénz a kimaradó belterületi részre is.

 

 

Címkék#útátadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában