Vasút

2023.01.03. 07:49

Forradalmi újítással rukkolt elő a gyöngyösi cég

Az egyszerűen üzemeltethető, helyreállítható, sokfelé használható termékeket Debrecenben is használják.

T. B.

Forrás: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Kétmilliárd forint értékben szállított kitérőket, váltódiagnosztikai rendszereket, ütközőbakokat és egyéb vasúti felépítményi szerkezeteket a leendő BMW gyár vasúti megközelítését szolgáló projekthez 2022. második félévében a gyöngyösi VAMAV, számolt be róla a Magyar Építők.

A 65 milliárd forintos beruházás felújítást és korrekciót, valamint egy második vágány építését is tartalmazza Debrecen és Tócóvölgy állomások között. A Magyar Építők szerint ez az egyik első olyan helyszín, ahol már a VAMAV Kft. által közelmúltban fejlesztett fix ütközőbak család elemeit építették be.

Az ütközőbak elsődleges feladata a vágányok végének lezárása, végső esetben a szabálytalanul közlekedő járművek vagy járműcsoportok biztonságos megállítása. Az új termékek főbb jellemzői közé tartozik az egyszerű kialakítás − így a költséghatékonyság−, a megfelelő alapanyag választásból adódó letisztult gyártástechnológia, továbbá a szerkezeti megbízhatóság és maximális funkcionalitás. A gyöngyösi cég olyan modulokból építette föl ütközőbakjait, amelyek kevés alkatrésztípus megfelelő kombinálásával lefedik a vasúti pályaüzemeltetés területén felmerülő összes igényt. Különféle módokon telepíthetők a kisvasúttól a nagyvasútig, üzemeltetése nem igényel különösebb fenntartást, csereszabatos alkatrészekből áll, ami azt jelenti, hogy a sérült, de forgalmi vagy üzemviteli szempontból frekventált helyen lévő ütközőbak a helyszínen könnyen helyreállítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában