Megközelíthetetlen

2023.01.21. 11:04

Nem nyit ki szombaton a Bükki Csillagda, utakat is lezártak a havazás miatt

Megközelíthetetlen, ezért nem nyit ki szombaton a Bükki Csillagda, s nem lehet ma szánkózni Bánkúton sem.

T. B.

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A pénteken délután érkező vizes hó és a korábbi talajfelázás eredményeként sok fa dőlt ki Répáshuta és Miskolc között. Az Eger-Hollóstető-Miskolc utat pénteken este lezárták a forgalom elől, Miskolc felől csak Lillafüredig közlekednek a helyi buszok, a Volánbusz kora reggeli közösségi oldalas posztja szerint az ő járataikat se engedik Répáshuta, Bükkszentkereszt irányába Miskolcról. Az Útinform honlapján az olvasható, hogy kerülni rendőri irányítással, terelőutakon lehet.

A BNPI Bükki Csillagdája pénteken este még arról tájékoztatta közönségét, hogy akik belépővel rendelkeznek szombatra, de a hóhelyzet miatt nem tudnak eljutni hozzájuk, átfoglalhatják jegyüket másik időpontra. Azonban mivel lényegében megközelíthetetlenné vált, a csillagda ma ki sem nyit, a vasárnapi nyitásról később dönthetnek.


Bánkúton félméteres hó esett, a sípályákat előkészítették, de szombaton biztosan nem lehet fölmenni a kedvelt kirándulóhelyre szánkózni, mert az utakat lezárták. A rendőrség és a közútkezelő mai napi döntésétől függ, holnaptól megnyitják-e az utakat, fogadhatnak-e látogatókat. Az Egererdő és az Északerdő sem ajánlja a túrázást a hegyekbe a kidőlő fák miatt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában