Csúcshódítás

2023.05.25. 10:21

A mezőszemerei hegymászó szerint délig többet tudhatunk meg Suhajda Szilárdról + videó

Továbbra sem tudni biztosat Suhajda Szilárdról, aki május 24-én, szerdán tervezett felérni a Mount Everest 8848 méter magasan fekvő csúcsára, a világ legmagasabb pontjára, első magyarként, aki oxigénpalack és teherhordók nélkül teszi mindezt.

B.K.

Mindent megtesznek Suhajda Szilárd felkutatása érdekében

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Két serpa indult a magyar hegymászó keresésére és segítségére, ők csütörtök reggelre érték el a 7950 méteren fekvő 4-es tábort.

Tíz évvel ezelőtt május 22-én számoltunk be portálunkon arról, hogy a Kancsendzönga csúcsáról lefelé tartva nyoma veszett a két magyar hegymászónak, Erőss Zsoltnak és a gyöngyösi Kiss Péternek. Azon a napon a keresésüket is feladták.

Az  akkori expedíció állomásairól, történéseiről a Mezőszemerén élő Kollár Lajos hegymászó tudósította portálunkat a Kancsendzönga alaptáborából. 

Most is tőle érdeklődtünk, hogy mi  történhetett Suhajda Szilárddal. Érdeklődésünkre elmondta, nagyon reméli, hogy valami kommunikációs hiba történhetett. A másik lehetőség, hogy valami végzetes baleset érte a sportembert. Ma délig egészen biztosan többet tudunk. Rengeteg ember van az Everesten, akivel kapcsolatot létesíthet. Az ügynöksége is mindent megtesz a felkutatása érdekében. Reménykedjünk! - zárta gondolatait Kollár Lajos. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában