Szép teljesítmény

2023.05.18. 15:45

Aranyminősítést kapott az egri kisiskolásokból álló Cserbóka Szolnokon

Országosan is egyedülálló, hogy egy független műhely érjen el ilyet.

J. I.

Aranyat kaptak a táncosok

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt hétvégén, azaz május első hétvégéjén rendezték meg Szolnokon az Aba-Novák Agorában a legendás néptánc pedagógusról Várhelyi Lajosról elnevezett gyermek és ifjúsági néptánc fesztivált. Erre a rendezvényre először kapott meghívást az Egerben már tíz éve magán kezdeményezésként működő Csillagszeműek Egri Tagozatának továbblépő szervezeti formája az Egervölgye Táncműhely. Ez a csoport a korból kinövő gyerekeknek kínál tágabb kitekintést a néptánc világára, s bevezeti őket a színpadi táncba.

A fesztiválon a Táncműhelyt a 9-11 éves gyerekekből álló Cserbóka csoport képviselte. Előadásukban ,,Abba járja a táncot„ címmel bogyiszlói táncokat láthatott a szakmai zsűri és a közönség. Az országos hatósugarú rendezvényre olyan a szakma legszűkebb elitjéhez tartozó együttesek kaptak meghívást mint az Angyalföldi Vadrózsák, a Jászság Népiegyüttes, vagy a Tisza táncegyüttes. A 19 egri kisiskolás óriási sikert elérve megkapta a fesztivál legmagasabb díját az arany minősítést. A zsűri kiemelte, hogy országosan is egyedülálló, hogy egy szakmailag és szervezetileg teljesen független, alapítványként működő műhely érjen el ilyen magas színvonalat. Vezetőik Panyik Henriette alapító együttes vezető és Énekes István Harangozó díjas koreográfus az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület pedagógiai különdíját vehették át.
        
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában