Horgászat

2023.07.22. 19:20

A Tisza-tavon fogta eddigi élete legnagyobb halát a 10 éves kisfiú

A poroszlói horgásztáborba jelentkezett, ott szerzett nagy élményt Benett.

Molnár Helga

Benett és a tőponty

Forrás: sporthorgasz.eu

A Tisza-tavon vált valóra egy szerencsi 10 éves kisfiú álma – osztotta meg oldalán a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

– Egy nagy vágyam vált valóra az idén, amikor nyáron részt vehettem egy gyermekeknek szervezett horgásztáborban Poroszlón. Kedvenc horgászmódszerem a feederbotos, fenekezős horgászat, és nagyon örültem hogy itt a Tisza-tavon gyermekhorgászként is feederezhetek. Alig vártam a csónakból történő horgászatot kedvenc érzékenyhegyű botommal – írta Bennet.

Mint mesélte, igyekeztek a zsinórra derékszögben letenni a botot, hogy minél jobban lássák, ha hajlítja a hal. Kevés idő telt el a kapásig, és már meg is volt az első dévérkeszeg. Elkérte a szákot, hogy ő merítse ki, mert maga szereti ezt csinálni, belevezetni a halat a merítőbe.

– A következő kapásra sem kellett sokat várni. Ez a hal már harciasabb volt, egy gyönyörű, egészséges tőponty került a merítőbe, aztán a csónakba. Gyors és kíméletes horogkivétel után fotózás és óvatos visszahelyezés a vízbe. Nagyon boldog voltam, mert ez volt első pontyom a Tisza-tavon. Míg magamban örömködtem, indult a bot a csónak oldalán. Elkaptam, tartottam, éreztem, hogy sokkal nagyobb, mint az előző, de 75 fokos szögben tartottam a botot, mert ekkor használja ki a bot legjobban az erejét, ekkor a legjobb a hajlása, ami fárasztja a halat. Ezt is megszákoltam egyedül. Mindenki gratulált a csónakban horgászók közül, a hibátlan, gyönyörű pikkelyes ponty 46 centiméter volt, életem (10 éves vagyok 4 éve horgászok) legnagyobb vadvízi hala. Köszönöm, Tisza-tó! Még egyszer köszönöm az élményt, Tisza-tó! Jövőre ismét beiratkozom egy turnusba újabb élményekért – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában