Muzsika

2023.07.31. 21:55

Ilyen volt a Természet Operaháza a Tisza-tónál + videó

Július végén ünnepelte 10. születésnapját a Magyar Tavak Fesztiválja a Tisza-tónál.

Szabadi Martina Laura

Idén július 28-án és 29-én tizedik alkalommal rendezték meg a Természet Operaházát a Tisza-tavon, Tiszafüreden. Az eseményen többek között fellépett a Budapest Jazz Orchestra és Miklósa Erika, Rab Gyula, Gregor Bernadett, Harazdy Miklós, a Csík Zenekar valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar.  Szombaton Családi To'Piknik főzőverseny is várta az érdeklődőket, ahol Petőfi Sándor kedvenc ételét, a székelygulyást kellett a csapatoknak megfőzni. Az ételeket szakmai sztár zsűri értékelte.

Ezzel azonban még nem ért véget a Magyar Tavak Fesztiválja, idén ugyanis három helyszínen jelentkezik a fesztiválsorozat, a Velencei-tónál, a Tisza-tónál illetve legvégül augusztusban a Balatonon. 

„A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, hiszen ez a fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is. Mivel a komolyzenei előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg az országban.” – írták a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában