Kegyelet?

2023.07.17. 14:20

Szemetes és gondozatlan az egri Hatvani temető olvasónk szerint

Szeretné ha nagyobb rendet hagynának maguk után a hozzátartozók.

Szabadi Martina Laura

Az egri Hatvani temető

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Szemetes és gondozatlan a Hatvani temető – írta egri olvasónk, aki szeretné megkérni a hozzátartozókat, hogy ha a sírokat gondozzák, akkor a szemetet ne hagyják szét maguk után a sírkertben. Arra is felhívta a figyelmet, hogy szerinte a temető gazosabb is, mint egyébkor szokott.

– Előfordul olyan, hogy a műanyag szemetet sem szedik össze például a törött mécseseket és az üvegeket vagy locsolókannákat is ott hagyják. Az pedig kifejezetten gyakori, hogy a kigyomlált vagy levágott zöldhulladékot nem csak nem viszik el a tárolókig, de mások sírjához halmozzák a közeli parcellák tulajdonosai. Arra szeretném kérni az elhunytak hozzátartozóit, hogy tiszteljük meg egymás családtagjának emlékét azzal, hogy rendben hagyjuk a temetőt magunk után – fogalmazott olvasónk, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le.

A temetők a városban egyházi illetve önkormányzati kezelésben vannak. Július 1-től már a Lajosvárosi temető önkormányzati része, a Hősök temető és a Grőber urnatemető sem tartozik a városgondozáshoz. A Hatvani temető az önkormányzat tájékoztatása szerint egyházi kezelésben van, ezért portálunk az egyházmegyéhez fordult kérdéseivel, amint információt kapunk, közzétesszük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában