Fáklyás Királyköszöntő

2023.08.19. 22:05

Fáklyák fénye ragyogta be az egri éjszakát + videó, fotók

Megtartották a Fáklyás Királyköszöntőt szombat este Egerben.

Fekete-Vadászi Erika

Fáklyás felvonulás Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Dobó téri Minorita templomban tartott műsor után fellobbantak a fáklyák, és az Egri Fertálymesteri Testület vezetésével a menet elindult a várba. 

Lengyel Gyula atya köszöntötte elsőként az egybegyűlteket, s megtartotta ünnepi beszédét, melyben kitért arra, az igazságot minden nap fel kell éleszteni, és az ember életének egy értelme van: tettekre kell váltani mindazt, amit az Isten reánk hagyott. 

Dr. Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója ünnepi beszédében megköszönte az Egri Lokálpatrióta Egyletnek, hogy évről-évre megszervezik a történelmi falak között a Fáklyás Királyköszöntőt. 

– Imre királyunk sírhelye a mai naptól az emléktábla mellett királyi sírhoz méltó módon is jelölést kap az eredeti helyén, a székesegyház nyugati oldalán. Ezt követően pedig I. Imre királyról információkat is olvashatnak majd a várba érkező látogatók magyar és angol nyelven is – emelte ki az igazgató. 

Megkoszorúzták Imre király emléktábláját, majd Vihula Mihajló gitárművész zenei produkciója emelte a fáklyafénnyel bevilágított est fényét. Végezetül a Dobó bástya teraszán koccinthattak, beszélgethettek a résztvevők, akiket Várkonyi György, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya köszöntött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában