Szemetelés

2023.08.29. 12:30

Küzdenek a szemetelőkkel: elborították a papírpoharak a sarudi Élményfalut

Jövőre nem hozzák vissza az Élményfalura az eldobható poharakat.

Molnár Helga

Több portálon jelent meg a hír, hogy a Göteborgi Egyetem kutatása szerint a természetbe kerülő egyszer használatos papírpoharak is tartalmaznak mérgező vegyi anyagokat. 

Kücsön Gyula, a sarudi Élményfalu megálmodója erre reagálva azt közölte, az utóbbi napokban stratégiai döntést kell hozniuk az Élményfalu vendéglátó egységekben használt poharakkal kapcsolatban.

– Bár szemét mennyiségének csökkentése érdekében a street food egységeinkben már csak dobozos termékeket tartunk – bíztunk abban, hogy szelektíven vissza is tudjuk gyűjteni –, de ezzel a vendégeink mit sem törődtek. Azonban a fröccs, a csapolt sör, a szűrt sarudi víz, és a szörpök, limonádék igénylik a poharak használatát. Az elmúlt héten teszt jelleggel visszahoztuk a KalandPartra az eldobható papír poharakat. Keserű tapasztalatokat szereztünk, mindent elborítottak az eldobált, a szél által elfújt poharak. Több, mint 25 százalékkal nőtt a vendéglátó egységek kommunális szemét mennyisége, és sokkal több poharat használtunk el az ingyenesség miatt. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Élményfalu 2024-ben sem vezeti vissza az eldobható poharakat egységeiben – írta.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában