Szüretkezdés

2023.08.19. 19:55

Szüreti felvonulás volt a nemrégiben villámárvízzel sújtott Gyöngyöstarjánban + fotók

A közösségi együttlét ereje gyógyír volt a villámárvíz tépte sebekre.

Szabó István

Hagyományos szüreti felvonulás Gyöngyöstarjánban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton délután idén is megrendezték a hagyományos szüreti felvonulást Gyöngyöstarjánban. Hosszú szünet után két éve élesztették újra a községben a látványos tradíciót. A menet a Jókai térről indulva a Dobó István, a Tizeshonvéd, a Deák Ferenc, majd ismét a Dobó István utcákon haladva érkezett meg a falumúzeumba. Felvonult a Nagyik és Unokák Énekkar. Valamennyien muzsika- és énekszó mellett kínálták borral, szőlővel a nézőközönséget. Őket a Világos Szándékkal Gyöngyöstarjánért Egyesület követte gazdagon díszített szőlő-, illetve szalaggúlával. A szalagok végeit tartva kisgyermekek vonultak a menetben. A sorban a Gyöngyöstarjáni Pávakör Egyesület következett, majd a Mosolyfalva Óvoda és Bölcsőde, a helyi tűzoltóegyesület képviselői, valamint a BlackJam Hip Hop Tánciskola Gyöngyöstarján növendékei. A sort az önkormányzat dolgozói és a rengeteg érdeklődő zárta. A menetet a nemzeti színű lobogókkal és léggömbökből álló szőlőfürtökkel feldíszített négy régi Dutra és a modern John Deere traktor követte. 

A falumúzeumban meglepetés műsorral kedveskedett az egyre népesebbre duzzadt ünneplő tömegnek  a Gyöngyöstarjáni Pávakör Egyesület, valamint a Nagyik és Unokák Énekkar. Az ünnepi eseményt utcabál követte a falumúzeumban, ahol a zenét Babus Dávid szolgáltatta. 

Kiss Viktor polgármester arról beszélt portálunknak, hogy az idei szüreti felvonulást, sajnos, beárnyékolta a június 8-án történt pusztító villámárvíz, amely két emberéletet követelt, és közel 2 milliárd forintos kárt okozott a gyöngyöstarjáni utakban, hidakban, ingatlanokban, a patakmederben, a záportározóban.

– A tragikus árvíz után nagy okunk nincs az ünneplésre. A képviselő-testület mégis úgy döntött, hogy ha szűkebb formában is, de alkalmat kell arra biztosítani, hogy az emberek egy kicsit közösségben legyenek, ellazulhassanak. Nem szerveztünk komolyabb fellépéseket, most a gyöngyöstarjániak kikapcsolódásán volt a hangsúly. A közösség ereje mindig gyógyír a sebekre egy ilyen sajnálatos esemény után – fogalmazott Kiss Viktor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában