Lakossági tájékoztatás

2023.08.09. 17:00

Változott a hulladékgazdálkodás rendje Gyöngyösön is

Július 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. látja el az egész országban.

Gyöngyös közigazgatási területén a lakossági hulladékszállítást továbbra is az NHSZ Mátra Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, de most már nem az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés keretében, hanem a MOHU alvállalkozójaként - minderről a gyöngyösi önkormányzat hivatalos honlapja számolt be hétfőn.

Mint írták, július 1-jétől az önkormányzat minden hulladékgazdálkodási feladata és hatásköre megszűnt, ezért a vegyes települési- és zöldhulladékkal, a házhoz menő szelektív hulladék szállítással, a lomtalanítással, a közterületi üveg gyűjtőpontokkal és a hulladékudvar üzemeltetésével kapcsolatos minden féle ügyintézés, panaszbejelentés, észrevétel kizárólag az NHSZ Mátra Kft. gyöngyösi ügyfélszolgálatán, illetve elektronikus elérhetőségein, vagy a www.mohu.hu portálon keresztül intézhető.

Az összegyűjtött használt sütőolaj és zsír átvételére eddig 6 közterületi gyűjtőpont, továbbá a hulladékgyűjtő udvar nyújtott lehetőséget. Július 1-jéig a gyűjtőedényeket összegyűjtötték és egyelőre a hulladékudvar sem fogadja a sütőolajat. Az önkormányzat a MOHU portálon regisztrálta a sütőolaj lakossági gyűjtését szolgáló közterületi edények iránti igényt, visszajelzés még nem érkezett.

A gyöngyösi önkormányzat kéri, hogy a sütőolajat eddig is gyűjtő lakók ne hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal. A COOP Pesti úti áruháza (Sláger ABC) használt sütőolaj átvételi akciót hirdet, ami kedvező lehetőség a közszolgáltatás keretén kívül a sütőolaj környezetbarát leadására, a részletekről a boltban tájékozódhatnak.

A helyi közszolgáltató NHSZ Mátra Kft. elérhetőségei:

Ügyfélszolgálati iroda és hulladékudvar címe: Gyöngyös, Kenyérgyár út 19.
Telefonszám: 37/311-894
e-mail: [email protected]
honlap: www.nhszmatra.hu

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában