Közgyűlés

2023.09.27. 08:30

Ingyen utazhatnak úszásoktatásra az egri óvodások, ha megszavazza a közgyűlés

Minczér Gábor alpolgármester előterjesztése szerint az önkormányzat állná, hogy az egri óvodás gyerekek eljussanak az úszásoktatásokra.

Szabadi Martina Laura

A Volánbusszal állapodnának meg, hogy szállítsa a gyerekeket úszásoktatásra

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A sport és rendszeres testmozgás jelentősége gyermekkorban kiemelten fontos. A hosszú távú cél a gyermekek egészséges életmódra való törekvésének ösztönzése, és ezáltal életminőségük javítása, melynek az egyik legegészségesebb természetes mozgásformája az úszás – írta előterjesztésében Minczér Gábor alpolgármester. 

Mint írja, az önkormányzat ismét lehetővé teszi az úszásoktatást az óvodás gyermekek számára. 

– Az óvodavezetőkkel egyeztetve előzetes igényfelmérést végeztünk, mely alapján közel 220 gyermek heti egy alkalommal fog részt venni az úszásoktatáson. Ennek megfelelően egyeztettünk a Volánbusz Zrt-vel, és kértünk árajánlatot a szolgáltatás elvégzésére. A különjárati szolgáltatás keretében a résztvevő óvodák felfűzésével kerültek kidolgozásra az útvonalak, illetve az úszásoktatás időpontjaihoz igazodva került kialakításra a menetrend – olvasható az előterjesztésben. A járatok árát a közszolgáltatás részeként finanszírozná az önkormányzat, így az utazásért a szülőknek nem kell külön fizetnie. A javaslatról csütörtökön szavaz a közgyűlés.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában