Beruházás

2023.10.22. 12:30

Selypen felújították a két iskola utcáját

A lőrinci önkormányzat ezzel minden idei vállalását teljesítette.

Tari Ottó

A költségvetés kedvező alakulásának köszönhetően jutott pénz a Temesvári utca felújítására is

Forrás: Beküldött fotó

Selypen leaszfaltozták a Temesvári és a Kastélykert utcákat, vagyis a településrészen működő általános- és a középiskola melletti közterületeket. Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester elmondta: a képviselő-testület az idei költségvetés tervezésekor a helyi forrásból felújítandó utcák között prioritásként határozta meg a lőrinci központjában lévő Május 1., valamint a Selypen régóta problémásnak számító Gyár utca rendbe tételét. Utóbbi helyi viszonylatban igen költséges beruházásnak számított, hiába, hogy csak alig tucatnyi ház található a közelben, mivel a jelentős teherforgalom miatt szélesíteni kellett a közlekedőfelületet.

Az említett beruházások mellett a városvezetés megfogalmazta azt is, hogy ha ősszel kedvezően alakulnak az önkormányzat pénzügyi kondíciói – egyebek közt az adóbevételek –, akkor rendbe teszik a selypi általános iskolához vezető Temesvári, valamint a Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola melletti Kastélykert utcát is. Miután a büdzsé lehetővé tette, a napokban elvégezhették a feladatot.

Az említettekkel együtt jelenleg a város összes, önkormányzati fenntartású útja jó minőségű. Ami problémát jelent, az a nagy forgalmú, állami fenntartású selypi útkereszteződés, ahol elkelne a gyalogátkelőhely. Ennek tervezési munkálataira az önkormányzat elkülönítette a szükséges összeget.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában