Szalagosak

2023.10.29. 17:45

Szalagavató a hatvani Bajzában és a Széchenyiben: célegyenesben a végzősök

Hatvanban megtartották a szalagavatót a Bajza és a Széchenyi gimnáziumok végzősei számára.

Tari Ottó

A diákok keringőztek is az ünnepségen

Forrás: Beküldött fotó/Rozgonyi Dezső

A Nagy Endre rendezvényteremben lezajlott bajzás ünnepségen a hagyományoknak megfelelően feltűzték a szalagokat. A diákok keringővel is készültek az eseményre. A Bajza kék kitűzője idén az intézmény százhárom maturandusának a hajtókájára került fel.

– A közös munkának akkor volt értelme, akkor lehettek boldogok, ha azzal foglalkozhattok, amit igazán szerettek. A közelgő érettségihez kellő odafigyelést, alapos felkészülést és sikereket kívánok, hogy az elképzelt célhoz vezető úton haladhassatok tovább – köszöntötte a végzősöket Deák Andrea, a gimnázium igazgatója

Az ünnepségen az alsóbb évfolyamosok felidézték legmeghatározóbb közös emlékeiket, majd az esemény a hagyományoknak megfelelően az érettségire készülők fellépésével ért véget. Bécsi keringőt és modern táncot adtak elő, a bál zárásaként pedig a búcsúzó bajzások felkérték szüleiket is egy táncra.

A Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium szalagavató ünnepségén a tanulók először átvonulnak az oktatási intézmény épületéből az új-hatvani templomba. Így volt ez idén is.

Fehér Józsefné igazgatónő beszédében az intézmény múltjáról is megemlékezett. „A mi iskolánkban több mint 50 éve volt az első szalagavató ünnepség. Az évtizedek alatt az intézmény nemcsak külsőleg, de tartalmában is sok változáson ment keresztül, miközben az értékeit megőrizte” – fogalmazott.

Az ünnepi gondolatok után, a végzős diákokat megillető szalagok feltűzése következett, majd a tanulók visszamentek az iskola feldíszített tornatermébe, ahol alsóbb osztályos társaik műsorral köszöntek el tőlük. Mindezek után levetítették azt a vicces összeállítást, amely a végzős osztály iskolai életét mutatta be, majd a búcsúzó diákok nyitótáncával kezdetét vette a szalagavató bál.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában