Környezetvédelem

2023.11.09. 14:20

A fenntarthatóság és a környezetvédelem volt a téma Gyöngyösön

Az ember rossz mentális állapota és környezet pusztulása szoros összefüggésben vannak egymással.

Szabó István

Szalay Tünde kiemelte az ember felelősségét az élő környezet pusztulásában

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Elgondolkodtató és tanulságos előadás szem- és fültanúi lehettek szerdán azok, akik ellátogattak a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban rendezett estre. Ember és természet címmel a fenntarthatóság és a környezetvédelem témakörét húsbavágó nyíltsággal taglalták az előadók. 

Dr. Szemes Paula környezetvédelmi szakértő számadatokkal alátámasztva mutatott rá az egyre növekvő természetkárosításra, és az élő környezetünk felelőtlen rombolásának tényére. Külön kitért a Gyöngyösre kifejezetten jellemző károkozásokra, az itt élőket elsősorban fenyegető veszélyekre. 

vachott sándor városi könyvtár, környezetvédelem, előadás
Dr. Szemes Paula előadása
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Szalay Tünde zöldgondoskodás-környezetpedagógiai szakember, egészségfejlesztő mentálhigiénikus az ember felelősségére világított rá a káros folyamatok eluralkodásában. Részletesen beszélt arról, milyen rossz hatással van a mentális állapotunk a környezetünkre, illetve annak pusztulása egyben az emberi lélekre. Megoldásként kiemelte az élő környezetünkkel és embertársainkkal való jóindulatú együttélés nélkülözhetetlenségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában