Egészségügy

2023.11.23. 08:25

Főorvosi címet kapott a hatvani kórház osztályvezetője

Dr. Pozsegovits Krisztián 2021-ben került az Albert Schweitzer Kórházba.

Heol.hu

Az Albert Schweitzer Kórház hivatalos Facebook-oldalán gratulált dr. Pozsegovits Krisztiánnak a főorvosi kinevezéshez. Méltatásukban egyebek mellett azt írták:
- Pozsegovits doktor úr 2002-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd ezt követően az ideggyógyászat területén elhelyezkedve a legjobbaktól sajátíthatta el a szakmát. A Nagy Zoltán által vezetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása után a csapat egy részével a Honvédkórházba került, ahol Szegedi Norbert oldalán aktívan vett részt a stroke centrum kialakításában és működtetésében. 2008-ban tett neurológia szakvizsgát. Figyelme továbbra is az agyi keringési megbetegedések ellátása, kutatása irányába terelődött, 2015-ben neurovascularis medicinából és neurosonológiából szerzett licence képesítést. A Honvédkórházban töltött munkásságának ideje alatt a klinikai munkájának minőségét és a szakorvosképzésben tanúsított kiemelkedő aktivitását elismerve a kórházparancsnok adjunktusi címet adományozott számára - fogalmaztak.

Megemlítették azt is, hogy dr. Pozsegovits Krisztián 2021-ben meghívás alapján került az Albert Schweitzer Kórházba, az osztályvezetői kinevezést az osztály igen szegényes perspektívájú helyzetében fogadta el. Munkáját magas szinten történő szervezettség, korszerű, modern gondolkodásmód, korhű szellemiség jellemzi. Szigorú, precíz, következetes és igazságos. Nem csak az orvos-szakmai ellátását követi betegeinek, de az ápolását és ápolási minőségét is fontosnak tartja. Áldozatoktól korántsem mentes munkájának köszönhetően stabilizálódott az osztály ügyeleti működése, valamint teljesen új eredményként történetében először saját rezidensképzésbe kezdhetett az osztály sikeres egyetemi oktatási akkreditációt követően.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában