Programok

2023.11.26. 17:11

Gárdonyi Géza dédunokájával is találkozhatunk az egri könyvtárban

Rengeteg programmal készül a jövőhétre a Bródy Sándor Könyvtár. Könyvbemutató, felolvasóest, kézműves foglalkozás is szerepel az egri könyvtár kínálatában.

Fekete-Vadászi Erika

Az egri Bródy Sándor Könyvtár

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hétfőn angol nyelvi klub várja az érdeklődőket 16 óra 30-tól a központi könyvtárban, kedden és csütörtökön pedig a Felsővárosi Fiókkönyvtárban lesz kártyaklub a felnőőteknek 14 órától, tudtuk meg Szécsényi Orsolya könyvtárostól, aki hét többi programját is megosztotta portálunkkal. 

Gárdonyi Géza dédunokájának, Keller Péternek az Álmodozó szerelem című kötetét mutatják be kedden a Bródy Szalonban délután fél 5-től. 

Szerdán fél 10-kor és 10 óra 15-től Ciróka foglalkozásra várják a 3 év alatti gyerekeket és szüleiket az egri könyvtárban. 

A Felsővárosi Fiókkönyvtárban szerdán 17 órától Léleksuhogás címmel verses felolvasó estet rendeznek Szabó János műveiből.

– Szabó János az Egri Színműhely vezetője, rendezője, lelke volt sok éven át. Nagyon sokan ismerik őt és a munkáját, elhivatottságát Egerben és környékén. Régóta foglalkozik versírással, elsősorban az "asztalfióknak" ír. nem tartja költőnek magát. Most azonban kivételt tett, az esten ezeket a lélekből szakadó verssorokat hallhatják értő-érző tolmácsolásban – áll a program leírásában. 

Csütörtökön a központi könyvtárban a Bródy Szalonban fél 5-től a Pillanatképek Bródy Sándor életéből című programon vehetnek részt az érdeklődők, s ezzel párhuzamosan a meseműhelyben szintén 16 óra 30-tól Szélike királykisasszony és János királyfi történetével ismerkedhetnek meg. Csütörtökön a Felnémeti Fiókkönyvtárban pedig 17 órától mese, játék és kézműveskedés várja a látogatókat. 

A gyermekkönyvtárban pénteken 16 óra 30-tól diavetítés lesz, a Bródy Szalonban pedig 17 órától Petőfi Sándor verseiből lesz előadóest. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában