Magyarság KicsiNagykövete

2023.11.28. 17:16

KicsiNagykövete lett Heves vármegyének is, hamarosan döntőzik + fotók

Kicsi attasékat is választottak, közel kétezren jelentkeztek a versenyre idén.

Molnár Helga

Kicsi attasékat is választottak Egerben

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség volt arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok megmérettessék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal.

A vármegyei forduló lezárására kedden került sor Egerben, a megyeházán. Strack Marika, a program kitalálója elmondta, az ötlet 2021-ben született.
– A járvány után az összes vármegye bekapcsolódott. Heves vármegyében 10-12 éves gyerekeket hívtunk a versenyre, tavaly kevesen vettek részt, idén viszont közel kétezren jelentkeztek. Az országos döntő november 30-án lesz – részletezte.

Ignácz Balázs főispán, a rendezvény fővédnöke hozzátette, fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok, akik a vidéki településeken tanulnak, ilyen programokon keresztül bekapcsolódjanak a vármegye vérkeringésébe.

A megyeházi rendezvényen kiosztották a kicsi attasé címeket, így a zöld attasé Vincze Miléna, sport attasé Vinczúr Vica, a kulturális Litkei Hanna, az agrár attasé pedig Gál Ádám lett. A vármegye idei kicsinagykövete Kövér Boglárka lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában