Graefl-kastély

2023.12.08. 14:42

A legrangosabb hazai turisztikai elismerést kapta a kétútközi Graefl Major

Átadták az idei Kőrösi Csoma Sándor-díjakat a Magyar Zene Házában, Budapesten. A turizmus 12 kiválósága vehetett át kitüntetést az ünnepi díjátadón, köztük egy vármegyei csapat.

Szabadi Martina Laura

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (jobbra) és Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese (balra) átadja a Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat Gyüjtő Ádámnak, Szepesi Péternek és Szerencsés Györgyinek

Forrás: Bruzák Noémi/MTI

A turisztikai szakma legrangosabb állami díjazottjait december 7-én jutalmazták a Magyar Zene Háza koncerttermében – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.  Az Életműdíjat Szepsy Istvánnak és ifj. Szepsy Istvánnak ítélte oda a bizottság, míg a Talentum kategória idei díjazottja Dalnoki Bence lett. Vármegyénkbeli sikernek is örülhetünk: Szerencsés Györgyi, Szepesi Péter és Gyűjtő Ádám a kétútközi Graefl-kastély fenntarthatóság és slow life jegyében való működtetéséért, a közösségépítésben vállalt kimagasló tevékenységéért vehetett át Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat. 

A rendezvényen Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és dr. Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a kitüntetéseket. Dömötör Csaba elmondta: „A magyar turizmus sok lábon áll. Sokak sokféle tapasztalatán, különböző megközelítések egyensúlyán, de leginkább a díjazásra méltó szakemberek munkabírásán. Erőfeszítéseiknek is köszönhetően, ha a vendégéjszakák számát nézzük, a magyar turizmus már csak szűk 2 százalékra van a 2019-ben, a háború és a járvány előtt felállított rekordévtől.”

Az ünnepségen dr. Erdei Bálint kiemelte: „A ma elismerést érdemelt szakemberek mind nemzetközi színvonalú szakmai minőséget képviselnek. Sikerük azért is örömteli, mert azt igazolja, hogy a turisztikai pálya választása hazánkban is kínál olyan karrierlehetőséget, amiért érdemes itthon, Magyarországon tevékenykedni.”

A turizmus Magyarország stratégiai fontosságú ágazata. 2022-ben mintegy 100 ezer vállalkozás működött ezen a területen, amelyekben több mint 400 ezer munkavállaló dolgozott. Tavaly 14 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, az ágazat a GDP mintegy 12 százalékát állította elő. A turizmus versenyképességének erősítése érdekében jött létre 2016-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség, a turisztikai ágazat kormányzati szervezete. Feladata a turizmusfejlesztés irányítása, stratégiájának meghatározása, a hazai és a küldőországokban folyó szakmai munka koordinációja, az országmárka fejlesztése, belföldi és nemzetközi kommunikációs és értékesítési kampányok lebonyolítása. Az MTÜ a hazai szakmai szervezetekkel együttműködve végzi feladatát, növeli Magyarország turisztikai versenyképességét, és aktívan hozzájárul ahhoz, hogy országunk még vonzóbbá, élményekben gazdagabbá váljon mind a külföldi, mind a belföldi utazók számára. Stratégiai cél, hogy hazánk Közép-Európa vezető turisztikai desztinációjává váljon, valamint, hogy az ágazat GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása 2030-ra 16 százalékra növekedjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában