Bródy Sándor Könyvtár

2023.12.10. 16:59

Képeslap készítés, koncert és akció is vár rád a Bródyban

Rengeteg programmal készül a Bródy Sándor Könyvtár egész hétre.

Fekete-Vadászi Erika

Az egri Bródy Sándor Könyvtár

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Bródy Sándor Könyvárban most is színes programokkal várják az érdeklődőket. 

Hétfőn fél 5-kor a kezdőtől a haladó szintig mindenkit várnak az angol nyelvi klubra a központi könyvtárban. A gyermekkönyvtárban pedig 17 órától Bébillér családi mesekört tartanak Navratil Andreával, akitől az érdeklődők megtudhatják, miért hullajtják le lombjukat télen a fák, miért rezeg a nyár, és hogy miért énekel éjjel a fülemüle. Mesével, kézműves programmal várnak mindenkit. 

Kedden a Bródy Szalonban 16 óra 30-tól a „6 unokatestvér” ad koncertet. Adventre hangolódván megemlékeznek a Dsida Jenő Baráti Kör Margó nénijéről, aki nélkülözhetetlen és pótolhatatlan szerepet játszott az irodalmi egyesület életében, különösen a közös karácsonyok szervezésében.

Szerdán szintén a központi könyvtárban Cirókára várják a három éves kor alatti gyerekeket és szüleiket, fél 10-kor és negyed 11-kor. Aznap délután 2-kor a Felsővárosi Fiókkönyvtárban képeslapkészítésen nyílik lehetőség részt venni. Majd a Bródy szalonban 17 órától Agria Irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat kötetbemutatót tartanak. Az Agria mostani számában azért igyekeznek bemutatni Bródy Sándort, mert az elmúlt évtizedekben új megvilágításba, és új irodalmi kontextusba került életműve. Közzéteszik a legszebb novelláit és tárcáit is. Tanulmányaikban igyekeznek választ keresni azokra a titkokra, amelyek Bródy életét, munkásságát átszőtték. Külön foglalkoznak az író és az újságíró Bródyval. Több írásukban bemutatják az Egerhez fűződő érzéseit, derül ki Homa János Bródy Sándor 160 című írásából.

Csütörtökön 16 órától a Felnémeti Fiókkönyvtárban a Felnémeti Vadvirágok zenés adventi műsorán vehetnek részt az érdeklődők.  A Felnémeti Vadvirágok énekcsoportja 2020-ban alakult hét taggal, ma már 12-en vannak, akik mind Felnémeten laknak, vagy felnémeti kötődésűek. Előadásukban általában könnyűzenei és régi slágerek hallhatók, de szívesen énekelnek népdalokat is. Mindig az alkalomhoz megfelelően választják ki a műsorukat. Ebben az évben már 17 meghívásuk volt. Tavaly Gyöngyösön az idősek KI-MIT-TUD-ján különdíjat kaptak. Csütörtökön karácsonyi dalokat is előadnak.  Aznap délután fél 5-től a Bródy Szalonban Természetmegőrzési műhelyt tartanak Néma tavak? A kétéltűek krízise címmel, 17 órától pedig Mesetár lesz a Felsővárosban. 

Pénteken 11 órától Baba-mama klubot rendeznek a Felsővárosi Fiókkönyvtárban, a gyermekkönyvtárban pedig délután fél 5-től a Különleges karácsonyt vetítik dián.

Karácsonyi akcióval is készülnek, tudtuk meg Szécsényi Orsolya könyvtárostól. 

Ajándékozz élményt, közös családi emlékeket szeretteidnek karácsonyra. Családi születésnap, esküvő, egy felejthetetlen nyaralás emléke? Mindezt ajándékba adnád, de nincs eszközöd hozzá? A Bródy segít mozgókép és hang digitalizáló szolgáltatásával. Videókazettán vagy CD/DVD-n tárolt régi családi felvételeidet digitalizálással új formátumra alakítjuk, mellyel megajándékozhatod szeretteidet, úttal kedvezményesen. Az akció december 15-ig tart – részletezte. Az akcióval kapcsolatos további információk a könyvtár honlapján olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában