Adj vért, ments életet

2024.01.02. 08:34

Már január elejétől folytatódik a véradás Hevesben

Kiszállásos véradások már január elejétől újra lesznek. További időpontokról folyamatosan hírt adunk.

Hornyák Réka

Az Országos Vérellátó Szolgálat közzétette a januári első váradásokat. Heves vármegyében január első hetében több településen is lesz lehetőség vért adni. 

Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy mielőtt elindulnánk, ellenőrizzük a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját, az Országos Vérellátó Szolgálat vagy a Magyar Vöröskereszt honlapján. 

Egerben, a Civil Közösségek Házában január 3-án, szerdán délután kettő és öt óra között, Gyöngyösön, a K&V Fuvarozó Kft. épületénél, január 4-én, csütörtökön reggel kilenc és délután egy óra között, valamint Kerecsenden, a Polgármesteri Hivatalban, szintén január 4-én csütörtökön, délután három és öt óra között várják a véradókat. 

Véradásra az jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Véradásra a személyazonosító igazolványt, lakcím- és taj-kártyát kell magunkkal vinni. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában