Családbarátok

2024.01.31. 20:44

Országos elismerést kapott a kompolti óvoda

Országos elismerést kapott hétvégén a Pedagógus Expón a Kompolt-Nagyút Gyermekkertész Óvoda és Bölcsőde. A kompolti intézmény lett a 2023 év Családbarát Köznevelési Intézmény óvodai díjazottja, tudtuk meg Majdán Katalin főigazgatótól.

Fekete-Vadászi Erika

Majdán Katalin vette át a 2023 év Családbarát Köznevelési Intézmény óvodai díjat (tőle balra Balatoni Katalin köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Pálfay Erzsébet – zsűrielnök, Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, alelnök, Majdán Katalintól jobbra Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke)

Forrás: Beküldött

Rangos elismerést kapott a Kompolt-Nagyút Gyermekkertész Óvoda és Bölcsőde: a 2023 év Családbarát Köznevelési Intézmény óvodai díjat vehették át. 

Majdán Katalin, a kompolti intézmény főigazgatójának szavaiból kiderült, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére a Családbarát Köznevelési Intézmény díj célja a kiemelkedően családbarát köznevelési intézmények munkájának elismerése, valamint a társadalom figyelmének felhívása az ilyen élenjáró intézményekre. A díjat minden évben, minden intézménytípusból egy szervezet kapja, akinek a pályázatát egy hét tagú zsűri értékeli. A program fővédnöke dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár volt. A zsűri elnöki szerepét pedig prof. dr. Bagdy Emőke pszichológus töltötte be. 

– A pályázatunk egyik része bemutatta közösségépítő működési modellünket, azt hogy formában tartjuk a családokkal a kapcsolatot, a másik része pedig arról szólt, hogy az intézményünkben dolgozó családoknak milyen munkahelyet biztosítunk, milyen családbarát jó gyakorlatokat alkalmazunk. Harminc alkalmazott van nálunk, s míg sok helyen pedagógus hiányra panaszkodnak, addig mi büszkék vagyunk arra, hogy nálunk van elegendő számú munkaerő. Nincs jelen a fluktuáció az intézmény életében, az elmúlt 11 évben senki nem mondott fel azért, hogy máshová menjen dolgozni. Szeretnek itt dolgozni a kollégák. Emellett nagy öröm számunkra az is, hogy öt csoport működik nálunk, 125 gyermek jár hozzánk, s nem csak helybeliek, hiszen az intézménybe járó gyermekek negyven százaléka a környékbeli településekről érkezik. Úgy gondolom, ez nagyon nagy dolog egy falusi óvodának, hogy ennyien szeretnek ide járni, sok család választ minket, még akkor is, ha autózniuk kell, hogy elhozzák és hazavigyék gyermekeiket – részletezte Majdán Katalin.

Kiemelte, hatalmas elismerés számukra, hogy az egész országból az óvodák közül nekik ítélték meg a Családbarát Köznevelési Intézmény díjat. Örömmel fogadták, hogy elismerik a munkájukat, s követésre méltónak találják mindazt, amit tesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában