Báloztak

2024.02.18. 11:08

A gyöngyösi sportkitüntetéseket is átadták a jótékonysági sportbálon + fotók

A jótékonysági sportbálon befolyt összeget a gyöngyösi sportmúzeum működtetésére és bővítésére fordítják.

Szabó István

Jótékonysági sportbál Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton este rendezték meg Gyöngyösön a város jótékonysági sportbálját a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A gyöngyösi sportélet szereplőinek összefogásával, valamint az önkormányzat támogatásával megvalósult rendezvény nemcsak a sportolók és sportbarátok találkozására és szórakozására adott alkalmat, az év sportolóinak járó városi kitüntetések átadását is ünnepélyessé tette. 

A gyöngyösi sportkitüntetések odaítéléséről a képviselő-testület még a tavalyi utolsó ülésén döntött. Eszerint, a sportbálon az év utánpótlás leány sportolójaként Varnyú Anna Jadviga, a Mátrai Erőmű Búvárklub sportolója, míg az év utánpótlás fiú sportolójaként Barabás Bence, a VAMAV Lövész Sportklub versenyzője vehetett át elismerést. Az év utánpótlás csapata a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium fiú kézilabdacsapata, amely a diákolimpián országos harmadik helyet szerzett 2023-ban. 

A bálon vette át kitüntetését az év női sportolója, Pernyész Dorottya uszonyos búvárúszó, aki a szakági szövetségnél is kiérdemelte az év legjobbjának járó díjat, csakúgy, mint Kiss Nándor búvárúszó, akit az év férfi sportolójának járó díjat kapta. Ez utóbbi elismerést megosztva adták át, hiszen a gyöngyösi grémium Kaszás Bálint testépítőt is az év férfi sportolójának választotta decemberben. Az év csapatának járó elismerést a Gyöngyösi Triatlon Klub országos bajnoki címet szerzett szenior triatlon és duatlon csapata – Gyallai János, Szmolnik Zoltán, Kristály Róbert és Kiss Szabolcs – kapta. Az év sportszakembereként Juhász Roland ökölvívóbírót, a Magyar Ökölvívó Szövetség bírói bizottságának elnökét, ökölvívóedzőt tüntették ki. Sportolói különdíjban részesült Roska László többszörös magyar- és Európa-bajnok szenior úszó. 

A gyöngyösi sportbál idén is jótékonysági célt szolgált. Az est bevételét az Aktív Házban kialakított, és tavaly átadott városi sportmúzeum működtetésére és bővítésére fordítják majd. A bálozók szórakoztatásáról a Lux Mithras társulat fényshow-ja gondoskodott, a Dívák – Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit – produkciója révén pedig pedig a legnagyobb ABBA-slágerek csendültek fel a sportcsarnokban. A zenét az EnterTrain Party Band szolgáltatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában