Együtt

2024.02.10. 12:03

Alapítványi esten köszönte meg a támogatást az egri Andrássy

Huszonhárom éve segíti az egri Andrássy diákjait a Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány, amelyet a ma már katolikus középiskola jogelődje hozott létre. Péntek esti alapítványi estjükkel is a tehetséges diákokat, az oktatás még jobb feltételeinek megteremtéséhez járultak hozzá.

Guti Rita

Alapítványi est az egri Andrássy-ban

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

– Egyetlen szem sem maradt szárazon péntek esti estünkön, olyan megható, elgondolkodatató darabot mutatott be a diákszínpad – foglalta össze Rozmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium igazgatója kérdésünkre szombaton. 

– Ez volt a 22. alapítányi estünk, amellyel most is az alapítók által meghatározott célok megvalósításához járult hozzá nem csak az a 170 ember, szülők, pedagógusok, diákok, aki személyesen vettek részt a teltházas előadáson a tornateremben. Rajtuk kívül sokan támogatói jeggyel tettek tanúbizonyságot támogatásukról – tette hozzá az igazgató.

Az Andrássy diákszínpada lépett fel az iskola alapítványi estjén.
Forrás: Beküldött fotó

A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítványt az akkor még Alpári Gyula Közgazdasági Szakközépiskola néven működő intézmény vezetése és tantestülete 1991. január 9-én hozta létre, azzal a fő céllal, hogy az iskolában folyó oktatást, nevelést sajátos eszközeivel szolgálja és támogassa. Kezdetben bált rendeztek, ez mára alapítványi estté nőtte ki magát.

– Sokkal inkább egymásra tud fókuszálni a résztvevők közössége az esten, több lehetőség adódik az előadást követően a beszélgetésre – mondta Rozmán Éva. – Amióta egyházi iskola vagyunk, evangéliumi bibliai részlethez kapcsolódva találunk mottót minden évben. Ez az idén „A szeretet köt össze mindent és mindenkit”.  Ehhez a mottóhoz kapcsolódott az idei diákszínpadi előadás Oscar Wilde: A boldog herceg című darabja, melyben az énekkar is szerepet vállalt a felújított tornatermünkben rendezett esten – tette hozzá.

A tavalyi alapítványi esten összegyűlt pénzből interaktív kijelzőt vásárolhatott az intézmény, az igazgató szavai szerint idén az első emeleti zsibongó még otthonosabbá, bensőségesebbé tételére költenek. Az ott lévő kanapék felújíására költik jórészt az esten befolyt támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában