Emlékverseny

2024.02.26. 16:01

Az egri kórház osztályai versengtek Kossuth Zsuzsára emlékezve + fotók

Első alkalommal szervezték meg a Kossuth Zsuzsanna Emlékversenyt, s nagy sikerrel zárult.

Molnár Helga

Az egri kórház ápolói összemérték tudásukat

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház I. Kossuth Zsuzsanna Emlékversenyét szervezték és rendezték meg hétfőn a kórház refektóriumában. Dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolásigazgató elmondta, Kossuth Zsuzsa születésnapját a magyar ápolók napjának nyilvánították, s ehhez kapcsolódva, előtte tisztelegve nem előadássorozattal készültek, hanem más módon kívántak megemlékezni.
– Játékos vetélkedőt szerveztünk. Mindez részben Kossuth Zsuzsa életét érintette, részben szakmai vetületű. A célunk amellett, hogy megemlékezzünk az ápolók napjáról az volt, hogy még inkább összekovácsolódjunk – részletezte.

Azt is elmondta, hogy összesen 25 háromfős csapat jelentkezett a megmérettetésre. A verseny első részében totó volt, majd keresztrejtvényt kellett megfejteni, s végül lementek a skill laborba mentek le, ahol gyakorlati feladatokat kellett megoldani.

Dr. Thummererné Rebicsek Rita a verseny végeredményéről is beszámolt. A győztes csapat a belgyógyászaté lett, a második helyezett a sürgősségi csapata, a harmadik pedig az intenzív osztály csapata lett. Az ápolási igazgató végül kifejtette, mindenki nagyon élvezte a feladatokat, a tanultak hasznosítását, s reményeik szerint jövőre folytathatják, az a terv, hogy ismét megszervezzék ezt a kis versengést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában