Télűző

2024.02.09. 21:11

Fergeteges farsangi Fánki partit tartottak az egri Forrásban

Kaland pályával, kézműveskedéssel, tánccal és sok-sok nevetéssel űzték el a telet, több mint kétszázan, a Forrás farsangi partiján.

Hornyák Réka

Nagy siker volt a pénteki rendezvény

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Idén is megszervezte vidám farsangi mulatságát az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Forrásban. Péntek délután kicsik és nagyok, családok és baráti társaságok ünnepeltek együtt azért, hogy elűzzük a telet. A parti délután fél négytől este hét óráig tartott, és fergeteges programokon vehettek részt többek között a tavasztündérnek, kutyás rendőrnek, hercegnőnek, páncélos lovagnak, dinoszaurusznak öltözött gyerekek is. 

Az ünnepség középpontjában nem más állt, mint a farsangi szalagos fánk, így nem meglepő módon az minden program témájában is megjelent. A FÁNKI Gyárban a gyermekek egész délután kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A kreativitásukat és a kézügyességüket kellett használniuk ahhoz, hogy minél egyedibb és pompásabb saját farsangi díszeket és kiegészítőket gyártsanak. 

A bevállalósabb, izgő-mozgó gyerekeknek egy kis újdonsággal készültek, a a FÁNKaland Pályával. Itt mindenki megtalálhatta saját maga számára a kihívást, ügyességi játékokban, feladatokban, vidám megmérettetésekben próbálták ki magukat az érdeklődők. 

A táncoslábú és énekes kicsiket és nagyokat pedig várták a FÁNKI Forgatagban, ahol egész délután táncolni, karaokézni és szórakozni volt lehetőség. A fergeteges hangulat mellett egy moderátor gondoskodott arról, hogy mindenki biztosan megtalálja a ritmust.

Végül, az estéhez közeledve elindult a jelmezverseny is. Két csoportba nevezhettek a jelmezesek, indulhattak egyéni és csoportos kategóriában is. Mindkét részen hirdettek első, második és harmadik helyezettet, valamit különdíjast is. A jelmezversenyen a legötletesebb, legegyedibb jelmezeket díjazták. 

Este fél hattól pedig elkezdődött a mindenki által leginkább várt program, a tombolasorsolás, ahol több mint 50 fantasztikus nyereményt osztottak ki a nyertesek között. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén negyedik alkalommal szervezték meg a nyereményjátékot. Az ajándékokról és ajándékcsomagokról idén is az Egri Kulturális és Művészeti Központ gondoskodott. 

Az egész délutános bulit az esti farsangi koncert koronázta meg, amin mindenki jól érezte magát, mert együtt ünnepelhettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában