Bucik

2024.02.22. 09:20

Új, különleges pékség nyílik Egerben

Egerben nyit üzletet az L&D Vadkovászos Pékműhely. Kenyereik nem a megszokott eljárással készülnek.

Heol.hu

– Hosszas elmélkedés és tervezgetés után végre bejelenthetjük, hogy Egerben is megnyitjuk első, állandó üzemünket és mintaboltunkat! – írta Facebook oldalán az L&D Vadkovászos Pékműhely.

Azt írják a kenyereik élesztő és adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek: „Ez azt jelenti, hogy csak liszt, só és kovász alkotja a termékeinket (a kovász is élesztő mentes), egy természetes biológiai folyamat során, 2 napig a hűtőben pihenve nyerik el azt formát és állagot amit annyira szeretünk. E folyamat során a glutén jelentős része lebomlik, így egy könnyen emészthető, finom és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb kenyeret kapunk, melyet 3-4 nap elteltével is bátran fogyaszthatunk. ”

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában