Tavaszköszöntő

2024.04.27. 15:05

A tavaszt köszöntik Kerecsenden, a tájház kemencéjében foszlós kalács is sült

Kerecsenden a napokban és a jövő héten is számos tavaszköszöntő programot szerveznek. Szombaton a tájházban a kemencét is befűtötték. Foszlós kaláccsal várták a vendégeket.

Barta Katalin

Kerecsenden számos programot kínálnak a helyieknek a tavaszköszöntés jegyében. A település is csatlakozott a TeSzedd akcióhoz, így az elmúlt napokban és szombat délelőtt is szorgos civilek járták a falu utcáit, köztereit, hogy szebbé, tisztábbá varázsolják.

A tájházban köszöntik a tavaszt vidám programokkal.
A tájházban köszöntik a tavaszt vidám programokkal
Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

A Hagyományok Házában szombat délelőtt 9-től délután háromig „Szent György napi tavaszköszöntő kapunyitás” címmel szerveztek programokat. Kézműves foglalkozásokkal - gyertyamártás, tojásfestés -  és kalácssütéssel várják  az érdeklődőket. Ottjártunkkor az asszonyok már begyúrták, kelesztették a kalácsnak, lekváros buktának való tésztát, az udvaron található kemencét is bevetették, így délre a vendégváró sütemények is kisültek.

A nap folyamán zenével, a helyi ovisok műsorával vártak minden érdeklődőt.   

Hosszú évek után május elsején újra megrendezik a majálist a sportpályán.  Tíz órától májusfát állítanak, sportvetélkedőt rendeznek gyermekeknek és felnőtteknek, a jó hangulatról a Zenebona Társulat gondoskodik. Lesz lángosevő verseny, a mazsorettek is színpadra lépnek, s természetesen lesz főzőverseny is. 

A kicsiket gyermekjógával, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják, délután pedig DJ Csefy zárja a bulit.

Május 26.-án, vasárnap Sváb Kisbúcsút rendeznek a templomban a helyi német nemzetiségi önkormányzat kezdeményezésére. A fél kilenckor kezdődő ünnepi szentmise és kisbúcsúra minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában