Lehengerlő teljesítmény

2024.04.01. 15:26

Elek Liliána az egri egyetem kiválósága

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója tanulmányai mellett tanít, sportol és a nyelvtudományon belül kutatásokat végez. Elek Liliána sikert sikerre halmoz, ez az év pedig rengeteg újdonságot hoz számára.

Hornyák Réka

A Líceumi Paletta oldalán olvasható egy interjú Elek Liliána ötödéves osztatlan tanári szakos hallgatóval, aki tanulmányai mellett kiválóan teljesít a társadalmi szerepekben és a mindennapokban is. Korábban a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar (BMK) képviselője, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) tanulmányi ügyekért felelős elnökhelyettese volt. Idén tavasszal pedig megválasztották az EHÖK új elnökének. Mindemellett tanít, sportol és a nyelvtudományon belül kutatásokat végez. 

Elek Liliána, az EHÖK új elnöke
Elek Liliána, az EHÖK új elnöke
Forrás: Líceumi Paletta

Elek Liliána az egri egyetem egyik kulcsembere lett

A sikeres egyetemi hallgatóval Pálinkás Barbara Fanni készített interjút, aki elsősorban az EHÖK tagságáról kérdezte Elek Liliánát. Az EHÖK új elnöke elmondta, hogy már akkor nagyon megtetszett neki az egyetemi események atmoszférája és közösségépítő ereje, mikor még csak résztvevőként volt jelen. Ekkor gondolkodott el azon, hogy jelentkezik a Hallgatói Önkormányzatba, barátai végül arra biztatták, hogy jelentkezzen a karjának, azaz Bölcsészettudományi és Művészeti Kar képviselőjének. A bekerülése után nagyon megtetszett neki az, hogy egyre többet látott bele a hallgatói egyetemi életbe, ezáltal pedig tudott segíteni a hallgatótársainak. Ezután elhatározta, hogy később megpályázza a tanulmányi ügyekért felelős elnökhelyettes pozíciót az EHÖKben. Ezt követően sokan csak hozzá fordultak már kérdésekkel és ráébredt arra, hogy ő az, aki végig kíséri a hallgatókat az egyetemi életükben. Szívügyévé vált a feladat, a mai napig szereti amit csinál és bár munkát végez, de sosem nevezi annak, hiszen nem is érzi annak. 

Idén, a tavaszi félévben pedig megválasztották az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökévé. Liliána elmondta, hogy nem volt zökkenőmentes az út, hiszen már az elnökválasztás is megbukott első körben, így egy újat kellett szervezniük. A másodjára kiírt pályázaton már egyedüli jelentkezőként indult el, összevont két korábbi csapatot és ezzel helyreállították a rendet. Úgy fogalmazott, hogy bár még sok munka áll előttük, de pozitívan tekint a jövőre. 

Arról, hogy hogyan készült fel erre a feladatra Elek Liliána, hogy milyen újításokat fog hozni az EHÖK és az egyetemi hallgatók életébe, valamint arról, hogy milyen ember is valójában, a Líceumi Paletta oldalán lehet bővebben olvasni

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában