Sikeres pályázatok

2024.04.15. 11:30

Jól kezdődött az év, hiszen Dormánd három pályázaton félmilliárd forintot nyert

A hét első felében jelentette be dr. Juhász Attila Simon, Heves Vármegyei Közgyűlésének elnöke, hogy újabb támogatások – közel kilencmilliárd forint értékben – érkeznek szűkebb pátriánkba. A tekintélyes összegből Nagytálya 700, míg Dormánd 400 millió forintot költhet.

Sike Sándor

Rajna Kálmán, a település polgármestere

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Részt vett és fel is szólalt a Vármegyeházán megtartott keddi sajtótájékoztatón a legtöbb pénzt, több, mint 700 millió forintot elnyert Nagytálya község polgármestere. Ugyan ezt a tekintélyes összeget nem éri el a dormándiak támogatottsága, de a 400 millió forintos tétel ugyancsak jelentősnek mondható.
Rajna Kálmán, a település polgármestere portálunknak elmondta: a TOP Plusz keretében pályáztak egy teljesen új egészségügyi és szociális épület megvalósítására. 

A faluvezető tájékoztatása szerint helyet kap a létesítményben egy-egy orvosi, valamint fogászati rendelő, a védőnői szolgálat, a házigondozók irodája, hasonlóan a családsegítés irodahelyisége. A létesítményben szeretnének létrehozni egy nappali foglalkoztatót, valamint a gyermekek számára egy éttermet. Az elnyert összeg 400 millió 26 ezer forint. Az építmény az elbontásra váró régi öregotthon helyén lesz – tudtuk meg.
Rajna Kálmán szólt arról is, hogy túl az említett beruházáson van még egy – 110 milliós – iskola energetikai fejlesztés nyertes pályázata is a községnek, ami mellett, a Magyar Falu Programban a temető nagykeresztjét is felújítják. 

– Három sikeres pályázattal kezdtük tehát az idei évet, amelyek együttes összege meghaladja a félmilliárd forintot – hangsúlyozta a település polgármestere.

A TOP Plusz pályázaton Mezőszemere 120 millió hat forintot nyert el A(z) Élhető települések című felhívására benyújtott támogatási kérelmével – tudtuk meg Jakab Gábor polgármestertől. Erről a közelmúltban értesítette önkormányzatukat  a Magyar Államkincstár Heves Vármegyei Igazgatóságának vezetője.

– Ezen pályázati programban megvalósul egy csapadékvíz elvezető rendszer, amely a korábban elkészült csapadékvíz elvezetési megoldásokhoz kapcsolódva oldaná meg a település vízelvezetési korszerűsítését. Ezen pályázatból Mezőszemere két legfontosabb vízelvezető árkának felújítását is megoldanák. Ezek egyike a Bene árok alsó szakasza, a másik pedig a Pacsirta úti árok teljes hosszában – tudtuk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában