Közlekedik a család

2024.05.25. 16:44

A gyöngyösi Bibor család közlekedett a legbiztonságosabban a vármegyei döntőn

Gyöngyösön rendezték az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági vetélkedőjének Heves vármegyei döntőjét. Biborék indulhatnak az országos döntőben a Škoda Scala személygépkocsiért.

Szabó István

Immár 13. alkalommal rendezte meg szombaton a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő Heves vármegyei döntőjét a vármegyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága, ezúttal Gyöngyösön a Sándor Autóházban. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai támogató partnerei által ez évben is meghirdetett vetélkedőre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező családok nevezhettek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyermeket, gyermekeket nevelnek. Az indulók az április 27. és június 8. között zajló vármegyei döntők közül arra a döntőre is benevezhettek, amely nem a lakóhelyük szerinti, de mindenki csak egy fináléban próbálkozhat az országos döntőbe jutással.

Közlekedésbiztonsági verseny vármegyei döntője volt Gyöngyösön
Közlekedésbiztonsági verseny vármegyei döntője volt Gyöngyösön
Forrás: HVMRFK

A gyöngyösi döntőre 12 család nevezett be, mondta el portálunknak Erdélyi Róbert, c. r. alezredes, a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

– A verseny során a résztvevő családokra elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak. Valamennyi családnak meg kellett oldani egy B kategóriás, illetve egy kerékpáros KRESZ elméleti feladatsort. Elsősegélynyújtásból szintén elméletben és gyakorlatban is számot kellett adni a tudásukról. Egy felnőttnek és egy gyermeknek kerékpáros ügyességi pályát kellett teljesíteni. A család B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező egyik tagjának pedig a közúti forgalomban kellett Gyöngyösön a legszabályosabban közlekednie – részletezte Erdélyi Róbert.

A gyöngyösi Bibor család nyerte a közlekedésbiztonsági versenyt
A gyöngyösi Bibor család nyerte a közlekedésbiztonsági versenyt
Forrás: HVMRFK

A versenyszámok teljesítése során szerzett pontok összesítése után a gyöngyösi Bibor család nyerte a közlekedésbiztonsági versenyt, megelőzve az aszódi Mayer családot, és a harmadik helyezett, szintén gyöngyösi Dér családot. Mindez azt jelenti, hogy Biborék készülhetnek az augusztus 24-25-én Pécsen és környékén megrendezendő országos döntőre Heves vármegye képviseletében. Ha ott is nyernek, egy Škoda Scala személygépkocsival lesznek gazdagabbak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában