Fejlődés

2024.05.23. 14:29

Átadták a megújult dinnyésháti utat + videó

Hozzájárul az útfelújítás a turizmus fellendüléséhez is.

Molnár Helga

Dr. Tóth József, dr. Pajtók Gábor, Németh Róbert, a RE-NI ÚT Kft. ügyvezetője szalagátvágással adta át a felújított utat

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Ünnepélyes projektzáróval ünnepelték csütörtökön Tiszanánán, hogy elkészült a Dinnyésháti út. Az átadón dr. Tóth József polgármester elmondta, ha útfelújításról van szó, akkor nagyon lényeges dologról beszélünk.
– Mi, tiszanánaiak tudjuk, nekünk mit jelent ez a út. 1960-ig élő falu volt itt, Dinnyésháton, majd az 1980-as évektől kezdődően 620 telket hoztak létre a falurombolás időszaka után. Mostanra már elmondható, hogy több mint háromszáz telken lakóépületek vannak – húzta alá.

Hozzátette, emiatt is szükség volt erre a fejlesztésre. Ez a környék a mezőgazdaságnak is fontos, illetve a turizmusnak is kiemelt szerepe van.
– Ez egy főgyűjtőút, így minden érdekelt örülhet, hogy elkészült ez az öt kilométer hosszú út. A önkormányzat már 2006 óta tervezi, hogy pályázik ennek az útszakasznak a felújítására. Végül 2022 februárjában nyújtottuk be a tervezetünket, s 2023 januárjában érkezett meg a pozitív elbírálás. Minderre 282 millió forint vissza nem térítendő támogatás érkezett a Vidékfejlesztési Programban – részletezte.

Ehhez még az önkormányzat hozzátette 15 millió forintnyi önerőt, így a kivitelezés végösszege 297 millió forint lett. Tiszanánán már az Álompart, azaz a strand is rengeteget fejlődött, s a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból is érkezik még 420 millió forint, a végcél az, hogy Dinnyéshát valódi turisztikai centrummá váljon. Ehhez járult hozzá most nagyban a dinnyésháti út megújítása.

Dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője is részt vett az átadón. Mint mondta, öröm látni, hogy mennyire elkötelezett a településvezetés a falu fejlesztése mellett.
– Lépésről lépésre fejlődnek mind infrastrukturálisan, mind egyéb más módon. A falu életének meghatározója a mezőgazdaság, illetve szorosan kötődnek a Tiszához. Ez az út odavezet. Ez a beruházás hozzájárul a mezőgazdaságban dolgozók munkájához, a turizmus fellendelüléséhez, s az itt lévő ingatlanok értéke is növekszik – részletezte.

Kiemelte, e projekt kapcsán is fontos megemlíteni a kormányzat vidékfejlesztési politikáját, amihez sikeresen hozzátettek a helyiek is.
– Sok sikert kívánok a következő időszak pályázataihoz is – zárta gondolatait. A köszöntők után ünnepélyes szalagátvágással adták át az utat, majd az óvodások műsora színesítette a programot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában