Véradás

2024.05.24. 18:56

Így zajlik az egri televízió nagyszabású véradó rendezvénye +videó, fotók

Családbarát Donornapot tartott az egri médiacég. A véradást számos program és élő adás kíséri.

Szabadi Martina Laura

Ismét volt lehetőség a véradásra

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Hasonlóan az Adventi véradáshoz a Családbarát Donornap is hosszú kihagyás után valósult meg újra – mondta Kereki Gergely, a Média Eger ügyvezetője. Az egri városi televíziónál ugyanis egész péntek délután az önzetlenségé, a donoroké volt a főszerep.

– Délután 2 órától egészen este 7 óráig lehet vért adni, 3 órás élő adással készültünk. Gyereknaphoz közel terveztük, számos kinti programmal, szerencsére késő délutánra kisütött a nap, így az ugrálóvár az arcfestés, fociketrec és állatsimogató, motorosok is várják azokat akik eljönnek vért adni. Az élő adásban az egészségmegőrzés is téma lesz, illetve a nosztalgiának is szentelünk egy kis időt: a televízió tavaly volt 35 éves és visszahívtuk a jubileumra azokat, akik itt voltak a kezdeteknél is. A Média Eger idén 15 éves, így kettős évfordulót ünnepelhetünk – ismertette. Elmondta, az utolsó órákban a nyári sporteseményekkel foglalkoznak, többek között Csank János volt szövetségi kapitánnyal, majd egy közös ünnepléssel zárul a nap.

Az eseményre ellátogatott az országos vérellátó központ főigazgató helyettese, dr. Nagy Sándor is aki az ellátásról részletesen is mesélt, melyről később bővebben is beszámolunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában