Siker

2024.05.15. 10:18

Országos második lett az egri dobós diák a fizikaversenyen

34. alkalommal szervezték meg a fizikaversenyt.

Molnár Helga

Dobós siker született a XXXIV. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny országos döntőjében – írja az egri Dobó István Gimnázium közösségi oldalán. A 2023/24-es tanévben az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 34. alkalommal rendezte meg az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyt. A rendezvény eredeti célja a tehetségnevelés, a fizika tanulás népszerűsítése volt az általános iskolai korosztály körében. Ez mára kiegészült az anyaországi és a határon túli tanárok, tanulók közötti kapcsolatok kialakításával.

– A rangos háromfordulós versenyen iskolánkat a 8.a osztályból hat tanuló képviselte. A második forduló után Tóth Domonkos megyei 1. helyen (országosan 2. helyen) és Bora Ádám megyei 2. helyen jutott az országos döntőbe. A döntőt május 10. és 12. között szervezték meg Győrben. Itt Tóth Domonkos országos abszolút 2. helyezett lett és Bora Ádám pedig országos 8. helyen végzett, országos 2. díjat szerezve. Tóth Domonkos ezen felül különdíjat is kapott a hibátlan kísérletéért.

Az országos sikerekhez tanulóinknak és felkészítő tanáruknak, Pecsenye Pálnak egyaránt szívből gratulálunk – zárul a bejegyzés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában