Önkormányzati választás

2024.05.29. 19:49

Tragédia Gyöngyösön: 5 ezer embert vesztett a város, jelentette ki Szókovács Péter

A Fidesz-KDNP és a VSZE gyöngyösi polgármesterjelöltje szerint a város lakosságszáma több ezres nagyságrendben csökkent az elmúlt tíz évben. E folyamat megállítását és megfordítását is a biztonságérzet növelésével kell kezdeni, tette hozzá Szókovács Péter.

Szabó István

Szókovács Péter

Forrás: Facebook

Gyöngyös lakosságszáma a vidéki kisvárosok közül az egész országban a legnagyobb mértékben, több ezres nagyságrendben csökkent az elmúlt tíz évben, mutatott rá Szókovács Péter, a Fidesz-KDNP és a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE) gyöngyösi polgármesterjelöltje a közösségi oldalán. Ez tény, tette hozzá.

– 5000, azaz ötezer gyöngyösit veszítettünk el rövid idő alatt, ami tragédia. A fiatalok elhagyják a várost, az idősek így magukra maradnak. A fiatal családok kiköltöznek a környező településekre, a vásárlóerő csökken, emiatt további üzletek zárnak be, a vállalkozók ellehetetlenülnek, a terek kiüresednek. A hiányzó munkaerő miatt városunk egyre kevésbé lesz vonzó az ipar számára is. A folyamat megállítását és megfordítását ez esetben is a biztonságérzet növelésével kell kezdeni. Egy vonzó és élhető városnak azonban rendezett a közlekedése is, magasabb színvonalúak a szolgáltatásai, és nagyobb figyelmet fordít a családok igényeire. Gyöngyösön rendnek kell lennie: ez maradt városunk jövőjének egyetlen esélye! Ez a június 9-i választások tétje – fogalmazott Szókovács Péter a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában