Megköszönte a bizalmat

2024.06.10. 11:25

A jövő elkezdődött Gyöngyösön, jelentette ki Szókovács Péter

Szókovács Péter szerint a választás tétje az, hogy Gyöngyös jövőjének egyetlen esélyét váltsák közösen lehetőséggé. A gyöngyösi választók egyértelmű felhatalmazást adtak programjuknak, tette hozzá. A gyöngyösi járás kistelepülésein nem sok változás történt.

Szabó István

– Hálásan köszönjük a bizalmat! – közölte hétfőn Szókovács Péter, Gyöngyös frissen megválasztott polgármestere.

Szókovács Péter köszönetet mondott a szavazóknak
Szókovács Péter köszönetet mondott a szavazóknak
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Azt mondtuk, a választás tétje az, hogy Gyöngyös jövőjének egyetlen esélyét váltsuk közösen lehetőséggé. A gyöngyösi választók pedig egyértelmű felhatalmazást adtak programunknak, a feladatunk, hogy Gyöngyösön rendnek kell lennie! Köszönjük mindenkinek, aki tegnap szavazatával erősítette meg Gyöngyös, Heves vármegye és Magyarország irányát a következő 5 évre! Szívből gratulálok mindenkinek, aki bizalmat és feladatot kapott! Köszönöm mindenkinek, aki munkájával, erőfeszítésével hozzájárult ehhez a történelmi eredményhez! A jövő elkezdődött Gyöngyösön! – fogalmazott Szókovács Péter, aki vasárnap a Fidesz-KDNP és a Városom, szeretlek Egyesület jelöltjeként győzött a gyöngyösi polgármester választáson. 

Alig történt változás egyébként a polgármesterek személyében a Gyöngyösi járás kistelepülésein, ezekben mindössze 4 új polgármester. Kisnánán nem volt ellenfele az új jelöltnek, Gyöngyössolymoson, Ludason és Nagyfügeden a választók döntöttek a változásról. 

A Gyöngyösi járás kistelepülésein 8 polgármester személye már eleve biztos volt. A jelenlegi polgármesterek közül ugyanis kihívó nélkül indult a választáson Kocsis Attila Atkáron, Paulenka Richárd Domoszlón, Hevér Lászlóné Gyöngyöspatán, Kiss Viktor Gyöngyöstarjánban, Siposné Fodor Judit Nagyrédén, Szarvas László Visontán, valamint Fodor János Viszneken. Kisnánán Paulenka László jelenlegi községvezető nem indult, Varga Zoltán volt az egyedüli jelölt, így ő lett az új polgármester. 

Három Gyöngyös térségi településen a szavazók döntése alapján új polgármester kezdheti meg a munkáját az ősszel induló új önkormányzati ciklusban. Gyöngyössolymoson Asztalos Miklóst Szolcsák Gyula Zsolt váltja. A 6 polgármesterjelölt közül a győztes a szavazatok 30,52 százalékával nyert, Asztalos Miklós 27,31 százalékkal a 2. helyen végzett. Ludason Szalai Éva lesz az új községvezető. Ő a voksok 51,48 százalékával nyert a jelenlegi polgármester, a 45,10 százalékkal végzett Vargáné Csengeri Mónika, s egy harmadik kihívó előtt. Nagyfügeden Ürmös István nyerte az 5 polgármesterjelölt csatáját 31,16 százalékkal. A jelenlegi polgármester, Juhász Jánosné 21,03 százalékkal harmadik lett.

A jelenlegi polgármesterek közül a legtöbben maguk mögé utasították a kihívóikat. Abasáron Kazsu Attila a szavazatok 86 százalékának megszerzésével kezdheti meg az újabb ciklust. Adácson Soha Márton a voksok több mint 45 százalékával győzte le 4 kihívóját. Detken Stefanovszki Tamás a szavazatok több mint kétharmadát szerezte meg 3 riválisa előtt. Gyöngyöshalászon hatalmas csata után maradt községvezető Pásztor János, 51,22 - 48,78 arányban nyert Salamon Tamás ellen. Gyöngyösorosziban Tóth Szilveszter a voksok 43,70 százalékát megszerezve győzött 3 kihívója előtt. Halmajugrán dr. Lakatos Rozália több mint 66 százalékos szavazataránnyal maradt polgármester 4 kihívója ellenében. Karácsondon Földi Csaba maradt a községvezető, ehhez a szavazatok 48,01 százaléka elég volt 2 kihívója ellenében. Markazon Holló László 59,96 százalék elérésével maradt polgármester. Mátraszentimrén Előházi Péter győzött 50,99 százalékkal két kihívója ellen. Pálosvörösmarton, szoros küzdelemben, Bodócs Attila maradt a községvezető Kobzi Tamás kihívó ellenében, a szavazatarány 52,94 - 47,06 volt a jelenlegi polgármester javára. Vámosgyörkön Gedei Zoltán magabiztosan győzött a szavazatok 75,17 százalékának megszerzésével. Vécsen Gellén István szintén magabiztosan, 79,94 százalékos támogatottsággal folytathatja polgármesteri munkáját, neki 3 kihívója volt.


 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában