Eger

2018.03.22. 11:17

Andreja Jovic első egri önálló kiállítását nyitották meg

Andreja Jovic alkotásait nem először láthatja az egri közönség a városban, hiszen a művész feleségével, Rostás Bea Piros szobrászművésszel tavaly már „bújócskázott” a Bródy Sándor Könyvtárban.

G. R.

– Az illusztrátor az, aki énekel a vak szövegnek a szivárványról. Sokkal nehezebb illusztrátorént saját stílust kialakítani, mint egy teljesen szabadon alkotónak – mondta Kosch Péter (Pieronymus Kosch) grafikus, kép-író csütörtökön az egri Vitkovics Házban, ahol a szerb illusztrátor, grafikus, Andreja Jovic Titkos ösvények című tárlatát nyitotta meg.

Kosch Péter nyitotta meg a művészpár férfi tagjának tárlatát Fotó:Gál Gábor

Andreja Jovic alkotásait nem először láthatja az egri közönség a városban, hiszen a művész feleségével, Rostás Bea Piros szobrászművésszel tavaly már „bújócskázott” a Bródy Sándor Könyvtárban. Ezzel a címmel rendeztek akkor közös kiállítást. Most megnyílt önálló tárlata április 28-ig lesz látható a Vitkovicsban.

– Andreja a tarot kártyák mágusa, egyéni stílusban, színkezeléssel, kitűnő humorral kiegyensúlyozott kompozíciókat hoz létre – hívta fel a tárlatnyitó vendégeinek figyelmét a fiatal szerb művész kiállított munkáira Kosch Péter. A művész nótázást és vicceket sem nélkülöző beszédéből azt is megtudthattuk: van valami, ami közös benne és Andreja Jovicban. Mindketten szeretik az egri szobrászművészt, Rostás Bea Pirost.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!