KONCERTSOROZAT

2019.02.27. 16:11

Zenevarázslat: négykezes zongoraverseny Egerben

„ZeneVarázslat, avagy a hangok mögött rejlő üzenet” címmel tartja meg koncertsorozatát a Várnagy Andrea vezette zongoraművész csoport a Líceumban.

M. H.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Egerben az eseményt Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A jelenlegi kultúrpolitika számos művészeti ágban olyan programokat indít, melynek fókuszában a tehetséggondozás áll – tolmácsolta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár szavait dr. Ragány Misa, az EMMI Előadó-művészeti Főosztály megbízott főosztályvezetője. Szavai szerint nagy várakozással tekintenek a versenyre, céljuk, hogy évről évre visszatérő muzsikuspalántákkal találkozhassanak.

– Találjuk meg a zenében az örömet, s mutassuk meg a gyerekeknek azt az értéket, mennyire élvezhetőek a klasszikus zenék. Szabadon választott művel lehet részt venni, mindenki azt mutassa meg, amiben profi – mondta Várnagy Andrea zongoraművész, a program megálmodója. Habis László, Eger polgármester Várnagy Andrea érdemeit dicsérve hozzátette, a művész kulturális missziót visz határon innen és túl.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Egerben az eseményt Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A rendezvény szerdán indult, lezárásaként vasárnap kurzust rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!