családi nap

2019.10.26. 19:00

Gárdonyi életével ismerkedtek a gyerekek az egri várban

Az egri vár nem csak nyáron várja a látogatókat izgalmas programokkal, hanem a Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozva a hűvösebb évszakban is rengeteg eseményt szerveznek a Dobó István Vármúzeum munkatársai.

G. Zs.

Az apróságok odavoltak a bábszínházért

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Október 21-től egészen november 8-ig Gárdonyi Géza élete köré szervezett múzeumpedagógiai programokkal csábítanak mindenkit a népszerű létesítménybe. A tematikus hetek alatt egyebek közt megismerkedhetnek az író életének ismeretlen részleteivel és a titkosírással rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, mely végül egy kincskereső játékkal zárul, ahol a résztvevők kipróbálhatják az elsajátított tudást. De belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe és a regény több részletét is eljátszhatják, emellett kéziratokat és relikviákat is kézbe vehetnek a Gergők és Vicuskák elnevezésű programon. Ezekhez a tematikus foglalkozásokhoz csatlakozott szombaton a Gárdonyi-kuckó a Dobó-bástya konferencia termében, ahol már reggeltől vártak kicsiket és nagyokat egy élménydús családi napra.

Az apróságok odavoltak a bábszínházért Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a szombati program, ugyanis a Magyar Népmese Napjához kapcsolódóan hírhedették a XIII. Népmese rajzpályázat nyerteseit. Guba Jancsi, és a juhász című népmese ihlette rajzokat vártak, összesen 414 pályamű érkezett, és Heves megye 31 oktatási intézménye képviseltette magát. Három kategóriában hirdettek eredményt, a legkisebbek közül Kereki Kamilla az egri Eszterlánc Tagóvoda növendéke rajza bizonyult a legjobbnak, 1-2. osztályosok közül Kálnási Liliána, a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola tanulója végzett az első helyen, 3-4. osztályos korcsoportból pedig Maksa Lili, az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola alsósa nyert. A nap további részében a gyerekek több államosan ismerkedhettek Gárdonyi Géza életével és számos kézműves foglalkozáson a kézügyességüket is fejleszthették, készültek könyvjelzők és ex librisek is. A tartalmas napot bábelőadás is színesítette, melyet a gyerekek ámulva néztek, köszönhetően Daróczi Ilona játékának.

A gyerekek könyvjelzőt is készíthettek Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában