Az év Természetfotósa

2019.11.08. 11:32

Egriek képei a legjobb természetfotók között

Idén 27. alkalommal adták át a legjobb természetfotósoknak járó díjakat, a képekből pedig kiállítás nyílt a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol több egri képe is kikerült a falra.

G. Zs.

Botos Éva képeit különdíjjal jutalmazták. Beküldött fotó

A Lenergy – Az év Természetfotósa 2019 elnevezésű pályázaton ebben az évben 196 szerző 3319 képét értékelte a héttagú zsűri. Több forduló után 103 fotó jutott a döntőbe, melyeket ki is állítottak.

Botos Éva képeit különdíjjal jutalmazták. Beküldött fotó

Három egri természetfotós képét lehet megtekinteni a múzeumban, köztük Herpai Imre alkotása is, akinek a madarak viselkedése kategóriában állították ki művét. – A képet belvízen fotóztam, hosszas megfigyelés és sárban, vízben hasalás után. Egy ritka, nem szokványos jelenetet sikerült megörökítenem, amikor a bíbic a levegőből támadja a gólyatöcsöt, mert félti a megfogyatkozott élelmet – mondta el lapunknak az egri fotós.

Botos Éva három fotója is a legjobbak közé került, képeivel elnyerte a Lenergy által felajánlott különdíjat. Az ifjú Barta Balázs negyedjére indult a pályázaton, és ifjúsági kategóriában került a falra képe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!