sajtótájékoztató

2020.05.26. 17:51

Színes, zenés, mesés, táncos évaddal tér vissza az egri színház

Egy soha nem látott helyzet után mutatkozott be az egri Gárdonyi Géza Színház 2020/2021-es évadának műsortervezete.

M. H.

Kiss József, művészeti vezető (balról), Blaskó Balázs, igazgató és Mirkóczki Ádám, polgármester

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az egész világot megrázó koronavírus-járvány hazánk társadalmát, gazdaságát illetve a teljes kulturális szférát, így az egri Gárdonyi Géza Színházat is komoly próbatétel elé állította – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója. Blaskó Balázs kiemelte, ebben az időszakban sem állt meg az élet, hiszen online formában tartották a kapcsolatot a nézőkkel.

Kiss József művészeti vezető (balról), Blaskó Balázs igazgató és Mirkóczki Ádám polgármester
Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A következő évadról szólva elmondta: vidám, szórakoztató, reménykeltő műsorral készülnek. Hozzátette: a saját bevételük kiesését bérletszünetes előadásokkal kívánják majd pótolni, illetve várják a további útmutatásokat azzal kapcsolatban, hogy a kulturális és művészeti szférában dolgozók az eddigi közalkalmazotti jogviszony helyett ez év őszétől milyen munkaszerződés alapján foglalkoztathatóak.

Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője kifejtette, a társulat minden szabály betartása mellett már május 19-e óta dolgozik. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a hangsúlyozta,bízik abban, hogy hamarosan a zárt térbe tervezett rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat is feloldják, s újraindulhat az élet minden területe.

További részletek a Heves Megyei Hírlap szerdai számának 3. oldalán olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!