kultúra

2020.08.09. 19:00

A falu őskori történelmét népszerűsítették Szilvásváradon – Fotók

Harmadik alkalommal rendeztek Ősember Fesztivált Szilvásváradon.

T. B.

A programok pénteken kezdődtek az Orbán Ház Múzeumban és az Archeoparkban, ahol különböző foglalkozásokat tartottak. A szombat délelőtt túrázással telt, sokan látogattak föl az Istállós-kői barlangba, közben Regős József mesélt a környék geológiájáról és őstörténetéről, majd Lengyel György, a Miskolci Egyetem tanára az új ásatásról beszélt. Délután ismét az Orbán Házban voltak programok, például ősi kerámiázás, s készültek paleo ételek is. Vasárnap falusétán ismertették a község régészeti lelőhelyeit, nevezetességeit.

– A kritikus helyzet után annak is lehet örülni, amit összehoztunk, de a tavalyi résztvevő létszámot idén is hoztuk. Az éjszakai túrán negyvenen, a szombati barlanglátogatáson hatvanan vettek részt – mondta Regős József, az Archeopark vezetője.

Szerinte a barlangi idegenvezetést igényelnek az emberek, amikor előadás van, mindig odaállnak az érkezők, s nagyon örülnek, hogy kapnak ismeretanyagot is, rendszeresen is lehetne tartani ilyeneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!